Frihet på kontoret med smart telefoni

Traktor & Maskin i Sörmland AB har ett bra affärsläge i jord bruksbygden Björkvik, men med lokaler även i Södertälje och ett antal säljare på språng är kommunikationen viktig.
RingUp Norrköping har levererat och installerat både telefoni och datakommunikation.
– Det bästa är att kunderna alltid når oss oavsett var vi är, säger företagets VD Nils-Johan Strömgren.

Traktor & Maskin i Sörmland AB drog igång verksamheten vid årsskiftet.
Marknaden finns i Sörmland och på Södertörn, och Nils-Johan Strömgren tror på en ljus framtid för företaget.
Anläggningen i Björkvik angränsar till en stor markägare som även är en av delägarna. Hit kan kunderna komma för att få prova hur maskiner eller tillbehör fungerar vid exempelvis harvning, plöjning, sådd eller skörd. Det är inte många maskinhandlare som har den fördelen och det natursköna läget som TMSAB i Björkvik har. Våra intentioner är att bygga nytt i Södertälje och även där hitta en placering som följer vår grundtanke.
– Just nu är vi sammanlagt nio personer, men kommer att vara omkring tio personer på varje ställe, kanske fler. Därför har vi valt ett kommunikationssystem som går att bygga ut när företaget växer.

Tog självrisken
Förutom växlar, telefoner och mobiler sköter RingUp förhandlingar om abonnemang med Telia. Det har gett fördelaktiga avtal där bland annat alla interna samtal är gratis.
RingUp har även installerat all datautrustning så att alla inom företaget numera har tillgång till samma information genom ett transparent system. De tillhandahåller även servrar och tar hand om all service för mjuk- och hårdvara.
– Precis när vi hade fått igång telefonin slog åskan ut både den fasta och mobila telefonin. Det tog ett par veckor att få tillbaka förbindelsen, men då gick RingUp in och betalade självrisken. Det visar att vi satsade på rätt partner, säger Nils-Johan.

Alla samtal kommer fram
Växeln, en LG Ericsson,IPECS MFIM 50, sitter i Björkvik och har en kapacitet för 50 anknytningar via ADSL.
Kommunikationen mellan de båda anläggningarna går genom en så kallad VPN-tunnel, en specifik lösning som garanterar en högre säkerhet när man kopplar upp sig.
När det gäller telefonin spelar det ingen roll om kunden ringer ett Södertälje- eller Björkviknummer. Alla samtal går automatiskt till växeln i Björkvik där de kopplas vidare. Om ingen svarar går samtalet till nästa på svarslistan och på så sätt är det alltid någon som tar hand om inkommande samtal. Via växeln kan man även koppla om det stationära numret till sin mobiltelefon för ännu större nåbarhet.
– Från början famlade vi lite i mörkret och tänkte främst att telefonin skulle vara enkel, men det här blev ännu bättre än vi hade tänkt oss. Det är framförallt mycket positivt att man slipper passa telefonerna om man till exempel är ute i verkstaden eller på resande fot, säger Nils-Johan Strömgren.
« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår