Mycket på köpet med ny växel

I och med att Telia fasar ut ISDN Duo har många företag börjat se över sina växelsystem.
För Borox International som dels har dubbla kontor i Sverige och ett flertal säljare utomlands är ISDN Multi ett bra alternativ.
– Det är en beprövad teknik för medelstora och stora företag, säger Tommy Olsson, RingUp Norrköping.

Borox International har huvudkontoret i Oxölösund och produktionen i Småländska Eneryda. Företaget tillverkar stålreservdelar till verktyg för entreprenadmaskiner, exempelvis förstärkningar i grävskopor och snöplogar. 70 procent av försäljningen går på export, mestadels tillKina, Sydafrika och Europa.
I ett flertal länder runt om i världen har Borox säljare med mer eller mindre mobila kontor, som även de kommer att införlivas i det nya växelsystemet genom att utrustas med IP-telefoner.

Många finesser
Genom att kombinera ISDN Multi med programmet CT Client kan alla anställda numera hålla full koll på varandra via datorn, trots avstånden. Här syns vem som reser, är sjuk, är hemma med barn eller bara ute i ett ärende.
Kunderna ringer alltid ett och samma nummer, oavsett om den anställde är vid en kontorstelefon eller på mobilen.
– Det här är nytt för oss. Växelsystemet har så många finesser att det kommer ta tid att lära sig allt, säger Jan Pettersson, produktionstekniker i Eneryda.

Spar mobilkostnader
Borox nya telefoni är ett komplext system som omfattar hård-och mjukvara, installation och utbildning. Hela paketlösningen landar på ett par tre hundratusen, men det är en summa som betalar igen sig ganska snabbt.
– Förut var säljarnas mobilräkningar en stor post, men genom att de är kopplade till IP-växeln ringer de för lokal mobiltaxa till alla inom företaget, oavsett var de befinner sig i världen. Det kommer innebära en stor besparing, säger Jan Pettersson.

Fast månadsavgift
Installationerna av all mjuk- och hårdvara har gjorts av RingUp`s medlemmar i Östergötland och Södermanland. Borox är också knutna till ett supportavtal därbland annat felavhjälpning inom 8 timmar ingår.
– Mycket kan lösas snabbt via fjärradministration; även omprogrammering och felsökning, säger Tommy Olsson. I avtalet med Telia ingår även tjänster somexempelvis Prolane, till en fast månadskostnad. Prolane är den fasta Internetförbindelsen som via TeliaNet möjliggör en säker och avancerad kommunikationöver hela världen. I grundprodukten ingår även privata IP-adresser vilket innebär att datorerna inte syns på Internet.
– Hela paketet är ett flexibelt system som är lätt att minska eller utöka i förhållande till företagets aktuella behov, säger Tommy Olsson.

Fakta: RingUp Norrköping
• Verksamma i Norrköping
• Inriktning: Helhetslösningar inom tele,data och el.
• 17 anställda
« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår