RingUp-lösningen spar tid och pengar åt "Tidskrifternas Spotify"

När den svenska tidsskriftsappen Readly, som beskrivs som "spotify för svenska tidskrifter", släpptes för en dryg månad sedan rusade den rakt upp på andra plats över appstores mest nedladdade.
Och när ny teknik ska byggas, krävs självklart samarbetspartners som kan matcha detta.
– Den telefonilösning som RingUp/Telekonsult Syd har hjälpt oss med, underlättar vår vardag och spar både tid och pengar åt oss, säger Jonas Hollander på Readly.

Tidskriftsläsandet står inför samma utmaningar som skivindustringjorde för några år sedan. I och med läsplattans intåg kommerutvecklingen för tidskrifter sannolikt att kunna ta samma väg sommusikbranschen, där digitala tjänster idag står för över hälften avomsättningen. För tidskriftläsandet har inte tjänsten funnits – förrännu…

Readly beskrivs som ett Spotify för svenska tidskrifter. Läsarenfår via sin läsplatta obegränsad tillgång till hundratals tidningar iReadlys digitala tidningskiosk.

– Vi använder samma modell som Spotify och Netflix: fast pris +“all you can eat”. Det är ett betalningssystem som konsumenternagillar och har vant sig vid, berättar Jonas Hollander på Readly.

 

Snabb utveckling

Idén med Readly föddes så sent som för knappt ett år sedan. Sedandess har det marscherats snabbt. På kort tid har ett tiotal svenskaförlag gått med. Vid smygstarten den 18 mars fanns 33 tidningstitlari den digitala tidningskiosken. Ett par veckor senare var siffran45 titlar och det ökar stadigt. Readly förhandlar löpande med fleraförlag och tidskrifter och i stort sett dagligen sker tillskott i listan avtillgängliga tidningar.

– Precis som Spotify gör det enkeltför lyssnaren att hitta ny musik och sinafavoritartister, får läsaren genom Readlymöjlighet att läsa såväl favoritmagasin somatt hitta ny intressant läsning i andra magasin,fortsätter Jonas Hollander.

Ännu så länge har man koncentrerat sig på enapp för iPad, men androidversionen för surfplattorär i antågande under våren. Vilka plattformar som skastödjas i framtiden får efterfrågan styra.

– Vi kommer finnas där folk vill ha oss. Surfplattornaär det som har revolutionerat läsandet av tidningar vianätet, det var anledningen till att vi började där. Men jag ärsäker på att det finns intresse av tjänsten till exempelvis telefonerockså, berättar Jonas Hollander.

 

”En enorm trygghet”

Och apropå telefoner. Under etableringen av Readly såg man snabbtatt man var i behov av ett telefonisystem i framkant. RingUp/TelekonsultSyd, som företrädarna för Readly kände till sedan tidigare,kontaktades och nu finns en ny molnbaserad lösning installerad.

– Alla samtal, även mobilsamtal, går via växeln och omvandlas tillatt komma från respektive anställds fasta nummer. Man väljer självvilken eller vilka enheter som passar en bäst – bärbar, mobil eller fast– och alla går på samma fasta nummer. Att man alltid ringer från ettfast nummer spar även pengar, inte minst vid utlandssamtal, berättarJonas Fogelström på RingUp/Telekonsult Syd, som tar hand om alltkring Readlys telefoni.

– Det är en enorm trygghet för oss. Systemet är skalbart ochflexibelt, vilket förenklar om vi expanderar eller förändrar struktureni företaget. Sedan är det skönt att veta att allt kring exempelvissäkerhet handhas av experter. Då kan vi fokusera på att utveckla detvi är bäst på, avslutar Jonas Hollander på Readly.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår