RVS-lösningen från RingUp förenklar vår vardag

När Strömsholmens gamla växellösning hade gjort sitt, beslutades det att företagets kommunikation i fortsättningen skulle skötas helt trådlöst. Sedan december 2011 använder man sig nu av en RVS -lösning från RingUp/Koneo Tranås, före detta RingUp/PC kontor.

Strömsholmen AB i Tranås är kanske inte så välkänt för den stora allmänheten. Varumärket Kaller är det nog desto fler som känner till. Strömsholmen utvecklar, tillverkar och marknadsför gasfjädrar och gashydrauliska system för metallformning. Företrädelsevis är det billtillverkare som använder företagets fjädrar i sina pressverktyg för verktygspressning och tung fordonsfjädring. På Strömsholmen i Tranås jobbar cirka 280 personer, men företaget har även säljkontor i exempelvis Kina, Korea och Nordamerika.
Stora företag har också stora kommunikationsbehov. När Strömsholmens gamla telefonväxel hade gjort sitt och det var dags att börja kika på en ny, gick förfrågan bland annat till RingUp/Koneo Tranås.

Satsa mobilt
– Den förra växeln, som vi hade i vårt hus, var från år 2000 och hade verkligen nått ”end of the line”. När vi började titta på nya lösningar blev vi ganska snart på det klara med att vi skulle kasta ut all fast telefoni och bara använda oss av mobila enheter, berättar Håkan Andersson, IT-koordinator på Strömsholmen.
– Själva var vi inte helt insatta i den telefonidjungel där det hela tiden händer en massa saker, utan behövde experthjälp. Vi tittade på flera olika leverantörer och valet föll på RingUp/Koneo Tranås. Dels presenterade de den bästa lösningen och dels har vi en lång och positiv tradition tillsammans med dem som leverantör.

”Förenklar vår vardag”
I december 2011 gick man live med RVS-lösningen från RingUp.
– Vi ville inte ha en fysisk växel i vårt hus längre. Enkelheten i att hyra gjorde valet lätt för oss. Nu kör vi helt trådlöst, förutom ett par analoga faxar, och vi behöver inte tänka på det tekniska - det finns det experter som gör åt oss, berättar Håkan Andersson.
– RingUp-lösningen funkar klockrent. Bara en sådan sak som att ha ett hänvisningssystem med kalenderkoppling förenklar verkligen vår vardag. En annan fördel med RVS-systemet är att det är opertörsobundet. Det är trots allt lättare att byta operatör än att byta samarbetspartner, skrattar Håkan avslutningsvis.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår