Relationer och service avgörande när kyrkan valde växelleverantör

När Svenska Kyrkan i Tranås skulle installera nytt växelsystem var det innovationer, relationer och servicenivå som fällde avgörandet av leverantör.
– Med den nya Avaya-växeln har vi tryggheten i det fasta nätet med möjligheten att vara helt mobila, säger Ulf Clasén, kanslichef på Svenska Kyrkan i Tranås.

Svenska Kyrkan i Tranås är ansluten till det fiberoptiska stadsnätet, TRAMAN. Genom RingUp/PC Kontors installation och unika anpassning av det nya Avaya IP Office-systemet har man knutit ihop alla församlingens enheter, även de på landsbygden.
– Vi är mycket mer flexibla i vårt telefonerande nu – framför allt i och med vår mobilitet. Vi investerade också i ett 80/20-hänvisningssystem. Det ger oss möjlighet att sprida aktuell information inom organisationen, här finns också alla anställda samlade med kalender och eventuella hänvisningar samt exempelvis information om externa kontakter, berättar Ulf Clasén.
– Systemet är helt datoriserat och fungerar ungefär som en digital anslagstavla. Det är verkligen effektivt och lättanvänt för oss, säger han.
Arbetet med att handla upp det nya telefonisystemet har inneburit en process på ungefär ett halvår.
– Först arbetade en ledningsgrupp fram ett förslag, som sedan kyrkonämnden tog ställning till. Vi var i kontakt med flera leverantörer men RingUp/PC Kontor var de som helt klart matchade våra krav och behov bäst.
– Vi har samarbetat med dem i närmare 20 år och de har under den tiden visat oss enormt många fördelar som leverantör. Visst är det viktigt att de ligger i vår geografiska närhet, men framför allt erbjuder de oss enastående service, berömmer Ulf Clasén.
Till Svenska Kyrkan i Tranås levererar RingUp/PC Kontor även hårdvara till datasystemet samt dokumenthantering.
– För oss är det viktigt att ha en leverantör som kan se och erbjuda helheten. Att de dessutom känner vår verksamhet väldigt väl, är ju inte heller någon nackdel, avslutar Ulf Clasén.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår