Garvat designföretag valde den moderna stilen

Den gamla analoga växellösningen var föråldrad och designföretaget Saddler stod inför valet att uppgradera eller välja en modernare lösning. Efter att Ulf Valinder på RingUp/Com7 i Göteborg presenterat den digitala växeln RingUp Me fanns det ingen tvekan. Nu har Kungsbackaföretaget fått en kommunikationslösning som ligger i linje med deras moderna designtänkande kring läderaccessoarer.

Saddlers ekonomichef Mathias Mark känner sig trygg med att företaget nu har en fungerande telefoni som dessutom är betydligt smidigare än den förra växellösningen.
– Den gamla växeln kunde krascha vilken dag som helst. Då hade vi stått där med ett stort problem och en dyr investering framför oss, menar han.
Saddler Scandinavia AB i Kungsbacka säljer bälten, plånböcker och väskor i läder, dels under sitt eget varumärke och dels genom etablerade modemärken som J.Lindeberg, Oscar Jacobson och Morris, det senare enligt royaltyavtal.
Företaget grundades 1986 med försäljning av textilgarner och övergick så småningom till läder och bälten. Saddler är idag ett av Skandinaviens ledande accessoarföretag inom skinn och läder med huvudkontor i Kungsbacka. Företaget har försäljare över hela Sverige, samt i Norge, Finland och Danmark. Totalt är man drygt 27 personer.
– Vi har ingen tillverkning här i Kungsbacka, men vi ansvarar för all design, berättar Mathias Mark.

Italienskt hantverk
Produktionen av bälten sker till 95 procent hos mindre producenter i norra Italien med en genuin känsla för äkta hantverk. Väskor och plånböcker tillverkas framförallt hos företag i Indien.
– Det garveri vi främst jobbar med i Indien är numera silver-certifierat och vi är noga med att det är bra arbetsförhållanden, att det inte förekommer barnarbete och att företagen betalar avtalsenliga löner. Vi arbetar hållbart rakt igenom och har ett tätt samarbete med ett fåtal noga utvalda leverantörer.
Kommunikationen i allmänhet och telefonin i synnerhet är viktig för företaget. Efter att ett kretskort i den gamla växeln gått sönder förstod de att nästa haveri skulle både bli kostsamt och ställa till med mycket oreda.
– Göra uppgraderingar skulle knappast vara lönsamt.
– Det var också lite omständligt när de flesta av oss både behövde ha en bärbar DECT-telefon och en mobiltelefon med eget abonnemang. Vi hade inga direktnummer, utan alla samtal kopplades vidare via växeln.

Sjöng på sista versen
Saddler har länge haft ett nära samarbete med Ulf Valinder på RingUp/Com 7 i Göteborg. Det var honom de ringde när det kändes som att den analoga växellösningen från 2004 sjöng på sista versen.
Ulf rekommenderade RingUp Me, en molnbaserad telefonilösning. Med RingUp Me kan företagstelefoni, växelfunktionalitet med mera enkelt nås via en kommunikationslösning i molnet.
– Lösningen har stor flexibilitet och kan anpassas allt eftersom behoven förändras. Softphone, mobil, bordstelefon eller DECT är själv upp till användaren att välja. Vi erbjuder konsultation, förstudie, installation, driftsättning, support och service, berättar Ulf Valinder.

Ett nummer, en telefon
Mathias Mark fastnade dels för enkelheten och dels för finesserna som inte funnits tidigare. Nu har de flesta på företaget ett direktnummer och en telefon.
– Via appen i mobilen kan vi enkelt knappa in oss och lägga meddelanden om när vi är i möten och så vidare. Det gör det mycket enklare för de som tar emot inkommande samtal att ha koll på var alla på företaget befinner sig. Sedan slipper man få samtal till ena telefonen när man sitter upptagen i den andra.
Ulf Valinder och RingUp/Com7 hjälpte också Saddlers med att förhandla fram ett tvåårsavtal med en operatör.
– Nu har vi ett fast pris och vet vad telefonin kostar oss. Jämfört med att uppgradera gamla växeln blir den här lösningen billigare på sikt och vi slapp en dyr investeringskostnad. RingUp/Com7 är kunniga inom kommunikation och det känns tryggt med en sådan partner. Då kan vi fullt ut koncentrera oss på vår kärnverksamhet, avrundar Mathias Mark.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår