Lerum Energi:

Så mycket bättre blev den nya växellösningen från RingUp

Den gamla analoga växellösningen var inte bara svår att hantera – den var otillräcklig vid en krissituation för Lerum Energi. En ny molnbaserad lösning har undanröjt hoten mot telefonin och höjt servicegraden ut till kunder.

– Vårt bolag har ett samhällsansvar att fylla och vid till exempel ett elavbrott måste vi snabbt kunna informera våra 17 000 nätkunder om läget och när de kan få tillbaka sin el. Det kan vi nu göra på ett enkelt sätt, säger Maria Fredriksson, marknadschef och telefoniansvarig för det kommunägda bolaget.
Hon började sin tjänst på Lerum Energi för ett år sedan och bland det första hon noterade var behovet av en ny växellösning.
– Vi hade tidigare en analog växel placerad hos oss. Den var otidsenlig och det gick inte att ansluta nya telefoner till den. Som nyanställd fick jag en rekonditionerad telefon, bara det kändes väldigt fel.
Det fanns även andra brister.
– I höstas hade vi en stor storm och jag bad leverantören att öppna upp växeln på kvällen så att vi kunde bemanna kundtjänst. Svaret var att det inte ingick i vårt avtal, det blev definitivt droppen.

Serviceinriktade
Maria kom i kontakt med RingUp/Diwiton i Trollhättan som gjorde enanalys av bolagets telefoni.
– De tog fram en växellösning som passade vår storlek med totalt 30 anställda och fem till sex personer som bemannar kundtjänst. Det var en mobilt baserad molnlösning som var enkel att hantera.
Maria är mycket nöjd med bemötandet från RingUp/Diwiton, som tog fram en projektplan för installation av nya växellösningen, den var på plats i början av mars.
– De skötte det fantastiskt bra och är väldigt serviceinriktade. Även om vi inte är någon av deras största kunder, så visar de ett stort engagemang och står verkligen på tå för oss, berömmer Maria.

Jobba var man vill
Och nu har allting blivit så mycket bättre med telefonin tycker hon.
– Det var som en ny värld öppnade sig! Nu exponerar vi inte oss för risken att vara utan telefoni vid en krissituation, exempelvis vid en brand, eftersom vår växel sitter i ett moln och kan följa med oss. Samtidigt blir kommunikationen mycket enklare när växeln är integrerad med våra Outlook-kalendrar.
Personalen använder både softphones och mobiltelefoner i den nya växeln.
Vid större avbrott är det enkelt att öppna upp växeln via egna telefonen för att både läsa in meddelanden och kunna ta emot samtal utanför normala öppettider.
– Det är samtidigt något som vår personal kan sköta externt, i stället för att åka in till kontoret, säger Maria.

Bättre överblick
Den nya växeln ger också information om alla inkommande samtal och ger en helt annan överblick än tidigare.
– Vi kan bland annat följa upp samtal vi tappar och vi ser när det är mest trafik in till växeln, vilket gör att vi kan styra bemanningen i kundtjänst därefter.
Tjänsten ”Telefonist på distans” innebär att Lerum Energi kan plocka in extern växelpersonal vid behov, som har åtkomst till samma telefonisystem.
– En betydligt billigare lösning än den vi hade tidigare, säger Maria som i framtiden även kommer att addera samarbetet med RingUp/Diwiton till att omfatta webbhandel.
– De är ett företag som visar personligt engagemang, är flexibla, samt har bra tillgänglighet och support, avrundar hon.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår