Marknadsföring av elitidrott skapade företagssuccé

Nu satsar BAES AB på att växa i Europa

En ny växellösning med molntjänst har underlättat vardagen för säljarna på BAES AB, som arbetar med försäljning och marknadsföring av svensk och tysk elitidrott.
– Vi blev kontaktade av RingUp/ Phoneshop AB och de presenterade en lösning som passade oss väldigt bra. Vår vardag har blivit enklare, säger företagets VD Mikael Andersson.

BAES AB är ett växande företag inom en relativt mogen bransch som idrottsreklam.
– På tolv år har vi gått från 0 till 40 Mkr i omsättning, berättar Mikael Andersson.
Han är före detta elitspelare i handboll som spelade med IFK Skövde ända upp tills 20-årsåldern. Och det var egentligen där som embryot till det nu så framgångsrik företaget började växa.
Alla som någon gång varit involverade i föreningsidrott vet att det alltid pågår en ständig jakt på sponsorpengar.
Men det är inte alltid så lätt att blidka företagen när de inte ser att de får något tillbaka på de satsade pengarna.

Succé direkt
Mikael och hans far klurade på detta. Och där föddes affärsidén som gick ut på att ta sponsringen till en högre nivå och göra företagen till partners genom olika paket.
– Det kunde handla om reklamplats, matchbiljetter till anställda, att arrangera event eller något annat som gagnade företaget.
Succén blev omedelbart ett faktum då IFK Skövde fick in 400 nya partners, det var dubbelt så många mot vad de haft tidigare.

15 000 företag
Mikael Andersson lade handbollsskorna på hyllan och tillsammans med sin far fortsatte han applicera affärskonceptet hos andra klubbar. Det visade sig fungera och verksamheten har fortsatt växa.
För fem år sedan gick Janne Hedell in i verksamheten som delägare. Med 14 års erfarenhet som marknadschef på HV71 har hans inhopp blivit en enorm styrka för bolaget, framförallt när det gäller att kunna bemöta föreningarnas behov.
– Vi samarbetar i dag med cirka 15 000 företag runt om i Sverige. Bland våra kunder finns framförallt ett flertal klubbar i SHL och Allsvenskan i fotboll. Vi har även några av elitklubbarna i handboll och bandy, berättar han.
Sedan åtta år tillbaka har de även ett dotterbolag i Tyskland.
– En man här i Skövde, som jobbat i Tyskland i 20 år, tyckte vår affärsidé var så intressant att han tyckte vi skulle prova konceptet där. Vi nappade på idén och i dag har vi 18 anställda i det tyska bolaget.
Mikael Andersson berättar att de nu arbetar för att etablera sig i fler länder.
– England är det land som vi närmast siktar på. Men vi skyndar långsamt och har även mycket vi kan förbättra på svenska marknaden, betonar han.
Företaget har byggt upp ett starkt renommé.
– Vi arbetar med paket i storleksordningen 2 000-5 000 kronor som vi erbjuder till företag som finns i regionen runt klubben vi jobbar mot.

Telefonilösning som underlättar
De flesta i personalen på BAES arbetar med försäljning och telefonen är deras viktigaste arbetsredskap. Tidigare hade företaget en vanlig fast växel och fasta mobilabonnemang.
För ett par år sedan hörde RingUp/Phoneshop AB i Göteborg av sig. De tittade på företagets behov och presenterade en ny telefonilösning.
-De installerade en mobil molnväxel som hade en del smarta funktioner som gör vardagen lättare för oss. Det är framförallt mycket enklare att vidarekoppla samtal, att hänvisa sig och kunna ta emot samtal var man än befinner sig. Med den här lösningen var det också enkelt att sammankoppla vårt huvudkontor med säljkontoret i Göteborg, säger Mikael.
Eftersom BAES AB är ett växande företag ombesörjer RingUp/Phoneshop också leveranser av färdigprogrammerade telefoner till nyanställda.
-De är väldigt snabba och flexibla att samarbeta med. Vi är jättenöjda med Ring- Up/Phoneshop som partner inom telefoni, summerar Mikael Andersson.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår