Sänkte telefonikostnaderna med 30 procent genom operatörsbyte

– Vi fokuserar på kärnverksamheten och låter RingUp/Callisto Mobil ta hand om telefonin

RingUp/Callisto Mobil AB förhandlade fram det bästa operatörsavtalet åt kunden Åke Sundvall Byggnads AB. Det innebar att byggföretaget sänkte sina telefonikostnader med 30 procent. – Vi tjänar på att ha en oberoende aktör som sköter telekommunikation åt oss. Vi vill fokusera på vår kärnverksamhet, säger Stefan Martinsson, företagets VD.

Åke Sundvall Byggnads AB är ett gammalt anrikt byggföretag med säte i Bromma som arbetar med entreprenader och egna byggprojekt i Stockholms län.
Sedan flera år tillbaka är företaget kunder hos RingUp/Callisto Mobil som tar hand om företagets telekommunikationslösningar.
– Det är ett område där det ständigt händer nya saker och vi som byggföretag har ingen möjlighet att vara uppdaterade på vad som är bäst för tillfället. Och jag ser ingen anledning till att vi skulle avsätta resurser till detta. Bygg är vår kärnverksamhet, fastslår Stefan Martinsson.
I höstas gick byggföretagets avtal ut med operatören de haft ett tag och Stefan Martinsson bad RingUp/Callisto Mobil att se över om de kunde hitta en operatör med bättre avtal. Säljaren Johan Westerberg berättar att de tittade på vilka alternativ som fanns, och just då kunde de få till en riktigt bra deal med en operatör.
– Den var så bra att vi kunde sänka kundens telefonikostnader med 30 procent, berättar Johan Westerberg som presenterade avtalet för Stefan Martinsson.
– Självklart lät det bra, men priset är inte allt för oss. Vi ville försäkra oss om att täckningen i de områden vi arbetar i var lika bra som hos operatören vi haft tidigare. Därför lånade vi ett par telefoner och testade under en månad. När det visade sig fungera lika bra som tidigare slog vi till.
Samtidigt presenterade RingUp/Callisto Mobil en ny mobil växellösning.
– Den stora fördelen är att det blir betydligt enklare att internt vidarekoppla samtal, i stället för att den som ringer ska ringa växeln en gång till för att bli kopplad till rätt person, förklarar Johan Westerberg.
Stefan Martinsson understryker vikten av att ha en växellösning som underlättar för kunderna.
– I takt med den tekniska utvecklingen ställs allt högre krav på nåbarhet, förr i tiden accepterade man att ingen svarade just för tillfället. Moderna växellösningar blir därför en del av kundvårdsrelationen.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår