Smarta telefoner allt hetare

för ett av landets ledande kylföretag

Med sina smartphones sköter teknikerna hos Francks Kylindustri i Göteborg serviceorderhantering och övrig administration. Och med hjälp av en 4G-router kan de koppla upp sig mot kundernas anläggningar och göra felsökningar på distans. RingUp/Linné Kontorsmaskiner, som levererar mobiltelefoner och surfplattor, har blivit en viktig partner för att verksamheten ska fungera.

Francks Kylindustri AB med huvudkontor i Norrköping är en koncern inom butikskyla, industrikyla och luftkonditionering som finns med fristående bolag på sex olika orter i Sverige. Bolaget i Göteborg har 24 anställda, de flesta tekniker, och är sedan en tid tillbaka kunder hos RingUp/Linné Kontorsmaskiner AB.
– Med tanke på hur tekniken utvecklas vill vi ha en leverantör av mobiltelefoner som är snabb, flexibel och kan lösa problemet om någon telefon går sönder eller tappas bort. Eftersom vi använder telefonerna i den administrativa hanteringen är de viktiga verktyg för oss, betonar Svante Ström, VD för Francks Kylindustri AB i Göteborg.
Med teknikens hjälp slipper företagets kyltekniker i dag allt pappersarbete kring serviceorderhantering. – Allt sådant sköts via smarta telefoner och surfplattor, med hjälp av en specialframtagen programvara
för branschen. Informationen knappas in i telefonen och skickas sedan till vårt system. Tidigare fick allt skrivas ned ute på plats och sedan lägga in i systemet. Nu är vi i alla fall en bit på väg mot det papperslösa kontoret, menar Svante Ström.
Det innebär samtidigt en sårbarhet, i fall det händer något med telefon eller surfplatta.
– Därför behövs en leverantör som snabbt kan reparera telefonen eller ordna fram en ersättningsprodukt. Där är RingUp/ Linné Kontorsmaskiner duktiga. Ibland åker de till och med ut och löser problemet på plats. Samtidigt hjälper de oss att få det bästa och billigaste abonnemanget när avtalstiden går ut, upplyser Svante Ström.
Han berättar vidare att de fått hjälp med en smart lösning som gör att filialen i Jönköping anslutits till växeln i Göteborg.
Tekniken har också inneburit att det numera är möjligt att koppla upp sig direkt mot kundernas kylsystem via en portabel router som de köpt från RingUp/Linné Kontors maskiner.
– Den gör det möjligt att felsöka och ibland även åtgärda fel utan att besöka kunden fysiskt, berättar Svante Ström.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår