Underhållare som helst pratar via sms

Lasse Kronér är en riktigt ”tekniknörd”. Han hittar inget bättre ord för sitt sug efter prylar. Alltså tekniska prylar som surrar, ringer och piper. – Jag har alltid velat ha det senaste, inte minst när det gäller telefoner. Jag var en svår Ericssonkille i många år, men en dag kom Iphone och sedan dess har mitt beroende av andra upphört.

Lasse Kronér träffade Janne Larsson på RingUp/ Com Mobiltele i slutet av 90-talet. Sedan dess ses de någon gång i månaden och pratar telefoner, livet och allt annat.

I slutet av 90-talet jobbade Lasse Kronér som programledare för Bingolotto. Vid ett tillfälle följde han med en studiokille till RingUp/Com Mobiltele för att kolla på mobiler. Där träffade han Janne Larsson och på den vägen är det. – Man stannar där man trivs. Under åren har vi blivit bra kompisar och jag brukar åka dit någon gång i månaden för att ta en fika och kolla vad som har kommit in, säger Lasse.

Mac-fanatiker
Lasse Kronér har alltid varit Macfantast. Inte bara Macanvändare, utan saligt beroende av de vita burkarna ända sedan de lanserades någon gång på 80-talet. När så den första Iphonemodellen släpptes hängde han på låset hos RingUp/Com Mobiltele. – När Apple kommer med en ny produkt är det självklart att allt funkar. Iphone är extremt enkel. Du vet känslan när man sitter och tänker att ”det där borde man kunna göra, att ingen kommit på det” – och så kan man plötsligt det! Inför uppgraderingar läser han keynotes som andra läser poesi, och är redan inne på sin tredje lur eftersom varje förbättring måste testas i verkligheten. Nu väntar OS 4 bakom knuten och Lasse är beredd, förväntansfull och redan platoniskt kär: – Det skulle inte förvåna mig om telefonen är min i exakt samma ögonblick som den finns på marknaden.

Kontakt på gott och ont
Enligt Lasse Kronér handlar prylar också mycket om kommunikationsmöjligheter. Synkronisering mellan alla forum som han i egenskap av musiker, underhållare, författare, föredragshållare och privatperson måste upprätthålla för att inte missa något. Själv föredrar han SMS för den raka enkelhetens skull, men han finns även på Facebook och MySpace. Twitter la han dock ner direkt, likaså hemsidan. – Allt har kommit mycket närmare med den nya tekniken. Förr i tiden gick det inte att få tag på Snoddas eller Tomas Ledin, men i dag är alla kändisar nåbara. Jag är en öppen person som verkligen vill ha kontakt med omvärlden, men det är ett litet helvete att hinna svara på alla mail, sms och facebookinlägg. Stänger jag av telefonen på semestern väntar 900 mail och 40 000 facebookinlägg när jag knäpper på den igen, vilket också är stressande. Samtidigt måste man kunna ta till sig att folk faktiskt gillar det man gör, säger Lasse.

Mångsysslare
Många förknippar Lasse Kronér med gruppen Tripple & Touch. För andra är han programledare med stort P. Just nu skriver han på en julshow, släpper en ny platta till hösten och spelar in den sjätte säsongen av Doobidoo. Däremellan blir det en hel del offentliga spelningar och företagsjobb. – I mina egna ögon är jag främst musiker, men det är lätt att bli förknippad med det man gör för tillfället. Som när jag hyrs in som konferencier och folk blir förvånade att jag kan sjunga.
« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår