Full GSM-täckning med Mobilförstärkare

En Mobilförstärkare kan vara ett alternativ i byggnader där GSM-mottagningen är svag. På Knektagården utanför Hultsfred har vårdpersonalen numera perfekt kontakt med yttervärlden med utrustning från Mic Nordic som installerats av RingUp/Dackebygdens Radio TV Pc.


Knektagården är en äldre vårdinrättning som är byggd med bastanta betongväggar. Därför har signaler till och från GSM-masten haft problem att nå in till lokalerna. Här jobbar sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster som ofta är på språng och därför endast har mobiltelefoner. – Vi fick kontakt med RingUp som trodde sig kunna lösa problemet genom att installera en så kallad Mobilförstärkare, säger Jonas Svensson, servicesamordnare på Hultsfreds kommun.

Går att bygga ut
Utrustningen finns i olika storlekar beroende på räckvidd. Hultsfreds kommun har valt att investera i en modell som lätt går att utvidga för eventuella framtida behov. Tekniken är ganska enkel. Inne i byggnaden placeras en dubbelriktad sändare som både tar emot och skickar ut signaler till telemasten via antenner. Totalt krävdes två antenner med räckvidd på vardera 50 meter i diameter för att få täckning i hela lokalen. – I det här fallet kunde vi lätt fälla in utrustningen i taket och rikta in koordinaterna utan ingrepp i själva fastigheten, säger André Bjälefors på RingUp/Dackebygdens Radio TV Pc.

Licens och tillstånd
För att installera den här typen av telekommunikation krävs tillstånd från respektive telefonbolag som man önskar använda sig av, plus licens från post- och telestyrelsen. Därpå programmeras utrustningen enligt instruktioner och sedan är det bara att köra. – Det här är en lösning som funkar väldigt bra och mobiltelefonerna har numera full täckning. I framtiden kommer kanske även lokalen intill att användas och då är vi redan förberedda och behöver endast koppla på fler antenner, säger Jonas Svensson.
« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår