Uppfinnare på RingUp/Meny Telecom

Inom busstraiken är det idag vanligt att hållplatsernas namn ropas ut genom en automatisk högtalarröst, samtidigt som en skylt tänds och namnet rullar upp.

För att öka ljudkvaliteten har Länstraiken i Växjö börjat installera en helt ny typ av förstärkare som uppfunnits av ett par montörer på RingUp/ Meny Telecom. – Detta gäller i första hand nyinstallation och i bussar som inte är alltför gamla, säger Anthony Danielsson på Länstraiken. Just innan högtalarrösten ska ropa ut nästa busshållplats knäpper det till i högtalarna, vilket upplevs som störande av många resenärer. För att lösa problemet har RingUp/Meny Telecom i samarbete med Länstraiken utvecklat en helt ny förstärkare som både tar bort miss- ljuden, förbättrar ljudkvaliteten och är lätt att installera.

Fyra enheter blev en
Tekniskt sett har fyra tidigare enheter; mute- sats, förstärkare, relä och koppling ersatts med en enda enhet. Det är en förenkling som även inneburit en förbättring för alla parter. Rese närerna hör bättre, chaufförerna slipper klagomål och montörerna spar tid. – Som alltid när man testar nya saker får man prova sig fram. I det här fallet löste vi problemet genom att anpassa elektroniken. Egentligen har vi förenklat hela systemet vilket också gör att installationerna för vår egen del blir mer tidseffektiva, säger montören Björn Franzén som tillsammans med kollegan Göran Schander både tagit fram tekniken och instal- lerar den i bussarna.

Extra funktioner
Idag installeras förstärkaren i alla nya bussar och i bussar som inte gått så långt. Även för chaufförerna har detta inneburit posi- tiva förändringar. – Vi passade även på att lägga till några extrafunktioner som till exempel möjlighet att koppla till telefonens handsfreefunktion. Enligt Anthony har Länstraiken helt sluppit klagomål på skrapiga högtalare och dåligt ljud i de bussar som fått det nya systemet. Uteblivna klagomål brukar i allmän- het betyda nöjda kunder. – Vi köper in tekniken allt eftersom. Målet är att så många bussar som möjligt ska vara utrustade med ett bra ljudsystem.
« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår