Nu sparar Denckert både tid och pengar!

– Smart tjänst löste ett av våra stora problem med mobila enheter

Med tjänsten Mobile Device Management från RingUp Norrtull har Denckert Elinstallationer AB i Stockholm fått ordning på sina mobila enheter och abonnemang. Dessutom har de genom programmet Softphone fått fler växelfunktioner som de har stor nytta av och ett leasingavtal som innebär att de enkelt kan budgetera kostnaderna för enheterna. – Vi sparar pengar, och framförallt mycket tid, säger Michael Gillenfelt, företagets IT-ansvarige.

Det var omöjligt för Denckert Elinstallationer AB att ha full koll på firmans alla mobiltelefoner och surfplattor. Ibland betalade de för abonnemang som inte användes längre och skulle en enhet uppdateras var personen tvungen att komma in och göra det på plats.
– Vi har lagt oerhört mycket tid på detta, tid som kan användas till bättre saker i ett företag med ett 40-tal anställda, säger Michael Gillenfelt som har många andra sysslor i företaget än att vara ITansvarig.
Företaget var tidigt ute med att skaffa mobil växellösning, vilket underlättade för montörer och arbetsledare när de via sina handterminaler skulle fylla i tidrapporter. De flesta på företaget har varit försedda med mobil och en del med surfplatta, beroende på arbetsuppgifter. Här hade Michael Gillenfelt ett nästan hopplöst arbete när han skulle bringa ordning och reda kring vem som hade vilken enhet, när abonnemang gick ut och så vidare.

 

Excel-ark
– Jag gjorde ett tappert försök att med hjälp av Excel-ark skriva in namn och vilka abonnemang olika medarbetare hade. Men var den aktuell i två veckor fick jag vara nöjd. Det hände ständigt saker som gjorde att listan inte stämde och vi hade inte kontroll på var enheterna befann sig eller vad vi betalade för. Försvann en mobil eller surfplatta riskerade vi att känslig information kom i orätta händer och så vidare. Vi lade alldeles för mycket tid och kraft på den hanteringen!
I samband med uppgraderingen av sin telefonväxel kom Michael i kontakt med Klas Ivarsson på RingUp Norrtull. Han berättade om problemet och fick det konkreta rådet att köpa tjänsten RingUp Mobile Device Management, MDM, och Premium-alternativet. Det är en tjänst som på ett effektivt sätt hanterar företagets mobiler och surfplattor genom deras livscykel.
Tjänsten har löst ett stort problem hos Denckert Elinstallationer.
– Nu har vi fullständig kontroll på våra enheter. Vi kan skicka ut inställningar och applikationer för mail och annat till enheterna direkt från kontoret, i stället för att personerna ska komma in med telefonen eller plattan. Skulle en enhet försvinna finns det en tjänst som gör att vi kan radera all information, även om sim-kortet skulle bytas ut. Om en telefon eller platta går sönder kan vi enkelt skicka ut lagrad information genom vår back up. Dessutom har vi full kontroll på när abonnemang löper ut och ska förnyas.

 

Leasing
Ett annat problem har varit stora engångskostnader när enheterna ska bytas ut. Genom RingUp Norrtull hittade de en bättre lösning.
– Via RingUp´s föreslagna finansbolag tecknade vi ett leasingavtal om hyra av 30 enheter. Nu betalar vi kvartalshyra och i avtalet ingår också en försäkring på varje enhet. Vi slipper de stora engångskostnaderna när de ska bytas ut och det blir enklare att budgetera. Dessa fördelar väger upp den lilla merkostnaden för leasing.
Denckert Elinstallationer har också uppgraderat sin växel med Softphone, ett gränssnitt som gör det enkelt att hantera kontorstelefonin.
– Det har gjort det enklare att vidarekoppla samtal, receptionisten kan se om en person är upptagen och så vidare. När vi nu köpt ett annat företag blir det också enklare när receptionisten kan se vilket av företagen det inkommande numret ringer till, avslutar Michael Gillenfelt.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår