Ny teknik effektiviserar för Bengt Dahlgren AB

"Den här investeringen räknar vi hem på nolltid"

Med en ny videokonferensanläggning från RingUp sparar installationsjätten Bengt Dahlgren AB tusentals mil på vägarna varje år. För att inte tala och tid och pengar.
- Den här investeringen har vi räknat hem på nolltid. Utrustningen effektiviserar även vår verksamhet, säger Anders Thomasson, vd för företagets södra enhet.

Med mer än 350 anställda och med sina 61 år på nacken är Bengt Dahlgren AB ett av landets ledande tjänsteföretag inom installationsteknik och VVS-teknik. Företagets verksamhet är indelad i fem olika områden - VVS, Energi & Miljö, Styr och Övervakning, Brand & Risk samt Teknisk förvaltning.

Anders Thomasson är vd för Bengt Dahlgrens bolag i södra Sverige:

– Jag kan garantera att den som släpper in en av våra ingenjörer i sitt hus - oavsett storlek, ålder eller karaktär på huset - tjänar på det. ofta handlar det om enkla justeringar för att optimera sina installationer avseende effekt kontra energiåtgång, säger han

 

– I Malmö, Kristianstad och Helsingborg jobbar ett drygt 70-tal personer med framför allt elinstallationer i båda nya och gamla miljöer, såväl inomhus som utomhus. Vi är ett av de snabbast växande tjänsteföretagen i hela Skåne, berättar Anders Thomasson.

 

Men snabb expansion ställer också höga krav på organisation och arbetssätt.

– Tidigare har vi lagt oerhört mycket tid på att åka bil mellan anläggningarna. Så fort det har varit möten, utbildningar, träffar inom projektgrupper eller då jag har velat ha ut korrekt och samstämmig information till företaget, så har vi fått hoppa in i bilarna och samlas på en ort.

 

- Samtidigt har vi också tagit ett beslut om att komma närmare varandra och att skapa en enhet av bolaget - inte fungera som tre satelliter.

 

Lösningen på ekvationen nådde Anders i samtal med Johnny Eriksson på RingUp/ Meny Telecom.

 

- Vi beslutade att investera in en videokonferensanläggning på varje ställe. Ekonomiskt har vi räknat hem den investeringen på nolltid och samtidigt har vi bundit ihop de tre olika orterna, säger Anders Thomasson.

 

- Nu ges vi också möjlighet att plocka in exakt rätt kompetens i de olika projekten, oavsett var de befinner sig rent geografiskt. En annan viktig aspekt är miljön och att vi lever som vi lär - med sikte på en hållbar framtid.

 

Samarbetet mellan RingUp/Meny Telecom och Bengt Dahlgren AB har ett antal år på nacken och man känner varandras verksamheter väl.

 

- Användarvänlighet, enkelhet och ett välkänt märke på utrustningen var prioriterat. och det visste vi att vi skulle få av RingUp/Meny Telecom. De är mycket kompetenta, pålitliga och håller en hög servicenivå, berömmer Anders Thomasson.

 

- När till och med jag klarar av att hantera utrustningen utan problem, ja då vet man att de har lyckats, skrattar Anders Thomasson avslutningsvis.

 

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår